حجت الاسلام سید صدرالدین شریعتی در گفتوگو با «جوان»:
انتقادها به برکناری حجت الاسلام سیدصدرالدین شریعتی از ریاست دانشگاه علامه طباطبایی از سوی جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم همچنان ادامه دارد. برکناری وی در حالی بود که او خواستار اجرای قانون و رعایت اخلاق اسلامی در این دانشگاه بود.
انتقادها به برکناری حجت الاسلام سیدصدرالدین شریعتی از ریاست دانشگاه علامه طباطبایی از سوی جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم همچنان ادامه دارد. برکناری وی در حالی بود که او خواستار اجرای قانون و رعایت اخلاق اسلامی در این دانشگاه بود. هفته گذشته شریعتی با یکی از رسانهها گفت و گو کرد و از بیبندوباری و فساد اخلاقی برخی اساتید این دانشگاه که وی با آنان به مقابله برخاسته بود، پرده برداشت. بلافاصله روابط عمومی دانشگاه علامه با صدور بیانیهای اظهارات شریعتی را فضاسازیهای غیراخلاقی و بیپشتوانه خواند! گروه اجتماعی روزنامه «جوان» برای پیگیری صحت و سقم موضوع، با حجت الاسلام شریعتی گفتوگو کرده است.
آیا شما برای اظهاراتتان که این روزها موج فراگیری در رسانهها ایجاد کرده است، سندی دارید؟
بله. به جز من اسناد و مدارک در رابطه با تخلفات ذکر شده و نشده در هیئت انتظامی اساتید، وزارت اطلاعات و حراست هست. به اضافه اینکه شهادت برخی از همکاران آنها و فیلمهایی نیز حین انجام تخلف از این اساتید هست که از طرق مختلف به دست ما رسیده است و من حاضرم هر جایی که لازم باشد این اسناد را ارائه کنم.
به غیر از تخلفات اخلاقی، تخلفات دیگر مثل تخلفات مالی هم در کارنامه اساتید اخراجی دیده میشود؟ لطفاً چند مصداق بیان کنید.
بله. مثلاً استادی 50 هزار دلار در سال 83 و قبل از مدیریت من از دانشگاه گرفته و برای مطالعه در خصوص حقوق اقتصادی به امریکا سفر کرده تا پس از بازگشت، در دانشکده حقوق رشته حقوق اقتصادی در مقطع ارشد راهاندازی کند اما بعد از بازگشت میبینیم هیچ کار جدی نکرده و حاصل به اصطلاح مطالعاتش چند ورق کاغذ است! یعنی این مبلغ هنگفت هدر رفت. سال بعد باز میخواست به امریکا سفر کند. دانشگاه موافقت نکرد و من اجازه ندادم و طبق روال برایش کلاس درس گذاشتیم اما بدون اطلاع سر کلاس حاضر نشد و هیئت انتظامی اساتید، غیبتش را غیرموجه دانست و حکم اخراج داد. یکی از افرادی که علیه من و دوران مدیریتم حرف میزند اوست.
در مورد دیگری یکی از اساتید 14 سال پیش از طرف دانشگاه بورس شده بود برای تحصیل در دانشگاه کانادا. تا سه سال که من اصلاً متوجه نشدم چون گزارشهای دست و پا شکستهای از دانشکده به دستم میرسید. بعداً متوجه شدم تنها در سال دو نوبت یک و نیم ماهه به دانشگاه میآید، در حالی که ماهیانه 3 میلیون تومان حقوق از دانشگاه دریافت میکرد و از بورس هم استفاده کرده بود. چندین مورد به او تذکر دادم که یا استعفا دهد یا تقاضای مرخصی کند اما به حرفم گوش نداد و هر بار گفت دخترم آنجا تحصیل میکند، خانوادهام کانادا هستند و از این دست موارد. بالاخره هم پرونده به هیئت انتظامی اساتید رسید و این هیئت، غیبت وی را غیرموجه تشخیص و رأی به اخراج وی داد. آیا عمل این فرد جرم محسوب نمیشود؟ استفاده از امکانات بیتالمال برای اهداف شخصی. از نظر شرعی دانشگاه باید به چه حسابی ماهی 3 میلیون تومان به این فرد بپردازد. یک مورد از اساتید هم عضو سازمان منافقین بود و نامه اخراجش از وزارت اطلاعات آمده بود. یکی دیگر از اساتید در سایت شخصیاش در مطلبی به حضرت عیسی(ع) توهین کرده بود و هر چه هم گفتیم آن مطلب را برنداشت و هنوز هم این مطلب روی سایتش هست!
گفتهاید جرم شما این است که خواستهاید دانشگاه علامه را اسلامی کنید. توضیح بدهید چطور دانشگاه را اسلامی کردهاید؟
نیروهای مؤمن و عالم را به عنوان استاد جذب کردیم. در دانشکدهها گروههای ارشادی مستقر کردیم که در مورد مسائل شرعی و اخلاقی تذکر بدهند. کلاسها را جدا کردیم. سرفصل دروس را بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بازنگری کردیم و به وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستادیم که برخی مصوب و برخی در انتظار تصویبند. طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و آئیننامه اسلامی شدن دانشگاهها مصوب وزارت علوم عمل کردهایم.
چرا اسلامی کردن دانشگاهها ضرورت دارد؟
این سؤال شما مثل این است که بپرسیم نماز خواندن چه ضرورتی دارد. در یک جامعه اسلامی تمام اجزای آن باید اسلامی باشند و این وظیفه و تکلیف ما است. معتقدم دانشگاه باید اسلامی باشد چون مرکز انسانسازی است و سرنوشت کشور به دست دانشگاهها است. خواسته امام راحل و مقام معظم رهبری هم همین است. در انجام این کار برایمان مهم نبود چقدر هزینه میپردازیم و مطمئن هم بودیم با مقاومتهایی رو به رو میشویم و برخیها آن را بر نمیتابند.