سفارش تبلیغ
صبا ویژن
aliakbarkhodabakhshi
«بیگ لایک» فیس‌بوک برای یک سوم طلاق‌ها در ایران و جهان
هرچند از دوسال پیش تا کنون بر اساس پژوهش‌های انجام شده در کشورهای غربی و ایران، فیس‌بوک به عنوان عامل یک سوم دعواهای زناشویی، طلاق و خیانت‌های متأهلی در ایران و جهان معرفی شده است که مغز تعهد زناشویی را پوک می‌کند، اما آمار طلاق به خاطر فیس‌بوک در حال افزایش است و گویا کاربران این سایت، هشدارها را در این باره جدی نگرفته‌اند.

هرچند از دوسال پیش تا کنون بر اساس پژوهش‌های انجام شده در کشورهای غربی و ایران، فیس‌بوک به عنوان عامل یک سوم دعواهای زناشویی، طلاق و خیانت‌های متأهلی در ایران و جهان معرفی شده است که مغز تعهد زناشویی را پوک می‌کند، اما آمار طلاق به خاطر فیس‌بوک در حال افزایش است و گویا کاربران این سایت، هشدارها را در این باره جدی نگرفته‌اند.

فیس‌بوک که تا چند سال پیش خیلی‌ها حتی نامش را نشنیده بودند، این روزها با دارا بودن بیش از یک میلیارد عضو به معضلی برای آرامش و ثبات فکری و روانی خانواده‌ها تبدیل شده است؛ این در حالی است که هر ماه یک میلیون نفر در جهان به عضویت این سایت در می‌آیند! در شرایطی که بسیاری چنین می‌پندارند که سایت فیس‌بوک یک شبکه اجتماعی مجازی است اما در حقیقت، اهداف دیگری در ورای طراحی سایت فیس‌بوک نهفته است؛ ایجاد موج‌های سیاسی و اجتماعی، ایجاد تغییرات فکری و فرهنگی، هدایت افکار عمومی، تغییر ذائقه افراد، جاسوسی، شکاف نسلی، ترویج بی‌بندوباری اخلاقی و فکری و مواردی از این دست، بخشی از اهداف نهفته در پشت نقاب طراحان فیس‌بوک است.

در واقع، گردانندگان فیس‌بوک، همچون دلالان و بنگاه‌دارانی عمل می‌کنند که از سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی همچون سیا و موساد گرفته تا شرکت‌های تجاری و تولیدی، سفارش پروژه می‌گیرند و این پروژه‌ها را در تجمع بیش از یک میلیاردی افراد عضو در این سایت به اجرا می‌آورند.

ممکن است فیس‌بوک در مواردی نادر برای برخی‌ها فوایدی همچون گپ‌و‌گفت‌های کاری و علمی داشته باشد اما به دلیلی حاکم نبودن قوانین اخلاقی و بایدها و نبایدهای قانونی بر فعالیت افراد در این سایت، یک آنارشیسم و هرج و مرج آشکار در آن شکل گرفته است؛ به بیان دیگر، هر کسی در فیس‌بوک، پیرو قوانین و امیال شخصی خودش رفتار می‌کند. این در حالی است که فیس‌بوک به دلیل همین بی‌قانونی و آزادی بی‌حد و مرز، برای افراد عضو جذابیت‌های خاص خودش را دارد و همین جذابیت‌ها، سبب شده است که اعضا دچار اعتیاد به این سایت شوند؛ این اعتیاد تا جایی پیش رفته که بیشتر اعضا، زمان زیادی از عمر شبانه‌روزی خود را در این سایت صرف می‌کنند.

روابط بی‌قاعده و کلید خوردن جدایی‌های زناشویی

یکی از تبعاتی که اعتیاد به فیس‌بوک در پی داشته، شکل‌گیری ارتباطات بی‌قاعده میان جنس‌های مخالف است. این در حالی است که مردان و زنان متأهل بسیاری در این سایت فعال هستند و دچار اعتیاد به این پایگاه اینترنتی شده‌اند. بسیاری از اعضای فیس‌بوک، یک زندگی مجازی برای خود ساخته‌اند که این زندگی مجازی، در بسیاری از موارد، زندگی واقعی و بیرونی آنان را دستخوش تغییر و دگرگونی می‌کند. بر اساس پژوهش‌های انجام شده در انگلیس، روشن شد که یک سوم موارد درخواست طلاق به دلیل مسائلی است که در فیس‌بوک رخ می‌دهد. طبق این تحقیقات که چندی پیش در سایت «طلاق آنلاین (Divorce online) » انجام شده، فیس‌بوک در انگلستان به یکی از دلایل اصلی دعواهای زناشویی و طلاق تبدیل شده است. پژوهشگران این تحقیق تأکید کرده اند: « درحقیقت پست‌هایی که افراد روی پروفایل‌های خود می‌نویسند می‌تواند زندگی زناشویی آنها را به خطر بیندازند. همچنین دادگاه انگلستان نیز قصد دارد از این پست‌ها به عنوان یک منبع مستند برای دلیل طلاق استفاده کند.»

روابط مجازی مقدمه روابط حقیقی و بیرون از اینترنت است

ماجرا این است که روابط مجازی در فیس‌بوک که با یک پیام ساده و معمولی شروع می‌شود، به مرور زمان در اثر تداوم همین گپ‌و‌گفت‌های معمولی، نوعی رابطه عاطفی میان زن و مردهایی که در اصطلاح دینی «نامحرم» هستند، ایجاد می‌کند و اینجاست که به خطر افتادن زندگی مشترک این افراد با همسر یا شوهر خودشان کلید می‌خورد، اما ماجرا به همین گپ‌و‌گفت‌های معمولی که به گپ‌و‌گفت‌های صمیمانه و بی‌حد و مرز تغییر می‌کند، ختم نمی‌شود زیرا فیس‌بوک این روزها به آلبوم نمایش عکس‌های خصوصی، بدپوشش، نیمه عریان و عریان اعضا تبدیل شده است.

در بسیاری از موارد، ارتباط ایجاد شده در فیس‌بوک میان زن و مردهایی که محرمیتی با هم ندارند، پس از مدتی به ارتباط واقعی و بیرون از اینترنت کشیده می‌شود و اینجاست که خیانت رخ می‌دهد.

در دیگر کشورها هم پژوهش‌هایی در رابطه با نقش فیس‌بوک بر آمار طلاق انجام شده که نتایج آن شبیه تحقیق ذکر شده است؛ یعنی فیس‌بوک عامل یک سوم طلاق‌ها در جهان است. چندی پیش، مسئولان پلیس فضای مجازی کشورمان هم اعلام کردند که فیس‌بوک عامل اصلی یک سوم طلاق‌ها در ایران به شمار می‌رود. گفت‌وگوهای نگارنده این گزارش با گروهی از قضات پرونده‌های طلاق هم حاکی از این است که فیس‌بوک و رخدادهای آن، یکی از مهم‌ترین عوامل نزاع و جدایی زن و شوهرها از یکدیگر است؛ پدیده‌ای که رو به افزایش دارد.

زندگی‌های مجازی؛ هووی زندگی‌های واقعی

این سایت به خاطر ویژگی‌های اعتیادآورش، فضا را به سمتی پیش برده است که افراد عضو در آن، ساعت‌ها از زمان خود در شبانه‌روز را در محیط آن صرف می‌کنند و همین حضور مستمر و زیاد در این سایت، میان اعضای مرتبط با هم ایجاد انس و صمیمت می‌کند؛ صمیمیتی که برای دو جنس مخالف، آسیب‌های زیادی را در پی داشته است.

بر اساس پرونده‌های موجود در مراکز قضایی و انتظامی، برخی مردان و پسران فعال در این سایت، پس از ایجاد روابط صمیمانه مجازی با جنس مخالف، یا پس از سوء‌استفاده اخلاقی از آنان، رهایشان کرده‌اند یا پس از سوء‌استفاده، اقدام به تهدید و اخاذی نموده‌اند. این در حالی است که برخی زنان و دختران عضو این سایت هم با ترفندهای ویژه خود، اقدام به اخاذی از جنس مخالف کرده‌اند.

در چنین شرایطی، جای تأمل و تعجب دارد که بسیاری از اعضای این سایت، عکس‌ها و تصاویر کاملاً خصوصی خود را در این محیط منتشر می‌کنند و جای تعجب دارد که چرا برخی مردان و زنان متأهل، بدون در نظر گرفتن هشدارها درباره نقش این سایت در اختلافات و جدایی‌های زناشویی، عضو آن می‌شوند!

نویسنده : محمدصادق زمانی 




مطلب بعدی : ما به شما رأی ندادیم؛ اما...       
پیامهای عمومی ارسال شده

+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی


Online User