ارسال شده در شنبه 92/7/6 ساعت 10:50 ص توسط علی اکبرخدابخشی
گوگل ادعا کرده است با پدیده سالخوردگی مقابله خواهد کرد!
ابتدا دنیای مجازی را تسخیر کرد و حال به دنبال دنیای پس از مرگ است. گویا غول بزرگ جستوجوگر خستگیناپذیر است و با عطش بیشتر، این بار در پی چشمه حیات است.
صالح سلیمانی | ابتدا دنیای مجازی را تسخیر کرد و حال به دنبال دنیای پس از مرگ است. گویا غول بزرگ جستوجوگر خستگیناپذیر است و با عطش بیشتر، این بار در پی چشمه حیات است. هر چقدر هم جسارت در رسیدن به هدفی چنین بلندپروازانه قاطعانه باشد، باز به نظر خندهدار میرسد اما زمانی که مدعی نام گوگل را به یدک میکشد، بحث کمی تأملبرانگیز و البته شنیدنیتر میشود. شکی نیست که لری پیج، مؤسس و مدیر عامل یکی از موفقترین، گستردهترین و در عین حال عجیبترین شرکتهای روی زمین است.
به هر حال، مسلماً گوگل در تجارت موتورهای جستوجوگر و مهمتر به دلیل سودآوری، در تجارت آنلاین حرفهایی برای گفتن دارد. علاوه بر این، در تجارت ماشینهای بدون سرنشین، عینکهای محاسبهگر، ارائه اینترنت به طریق بالنهای هوایی در مناطق محروم، پروژههای تحقیقاتی روی ماه و چندین حوزه دیگر فعالیت دارد. حال، گوگل در تصمیم عجیبی دیگر Calico را راهاندازی کرده است؛ شرکتی که روی سلامت و به طور خاص سالخوردگی تمرکز خواهد داشت.
آقای پیج در گفتوگوی اختصاصی با مجله تایم گفته است در بعضی صنعتها، یک تا دو دهه زمان میبرد تا ایدهای محقق شود. بحث سلامت مطمئناً یکی از همین صنعتهاست، بنابراین ما باید روی چیزهای مهمی متمرکز شویم تا در 10 یا 20 سال آینده به اهدافمان برسیم. آنچه این شرکت به طور خاص انجام خواهد داد هنوز به روشنی مشخص نیست. تنها میتوان پذیرفت که گوگل در تجزیه و تحلیل و کار با دادههای بزرگ مهارت دارد و احتمال آن میرود که روند تحقیقاتیاش منجر به کشفیات جدیدی در حوزه سلامت شود. شاید هم غیر از این باشد. فارغ از اینها، لری پیج در بیانیهای اعلام کرده است آنچه «کالیکو» در پی آن است به نفع بشریت است. او میگوید بیماری و پا به سن گذاشتن ما و خانواده همه ما را متأثر خواهد کرد و من باور دارم که کالیکو میتواند سطح کیفی میلیونها انسان را ارتقا دهد.
تاریخ بشر پر است از نمونههایی که با به دست آوردن یک چیز، چیز دیگری از بین رفته است. به نظر شما، افزایش طول عمر بشر چه تبعات سوئی میتواند به همراه داشته باشد و اصلاً آیا این امر شدنی است؟
گوگل؛ ثابت قدم در راه رسیدن به هدف خود
18 سپتامبر 2013 - بیانیه لری پیج در گوگل پلاس: «بسیار هیجان زده هستم که شما را با کالیکو آشنا میکنم، شرکتی جدید که روی سلامت و تندرستی تمرکز خواهد کرد و به طور خاص سالخوردگی و بیماریهای مرتبط. کالیکو برگرفته از «شرکت زندگی کالیفرنیا» و نام گونهای گربه است (به دلیل اینکه گربه 9 جان دارد و کالیکو سعی خواهد داشت تا زندگی بشر را گسترش دهد.)
آرت لوینسون، رئیس هیئت مدیره و مدیر مسئول سابق شرکت Genentech و همچنین رئیس هیئت مدیره امروزی اپل، مدیر اجرایی این شرکت خواهد بود. مطمئناً شما خواهید گفت این خیلی متفاوتتر از آن چیزی است که گوگل تا به امروز انجام داده است. همین طور هم است اما همان طوری که بارها گفتهام پتانسیل فوقالعادهای در فناوری برای ارتقای زندگی انسان وجود دارد، بنابراین متعجب نشوید اگر ما در قیاس با فعالیتهای اینترنتی خود، در پروژههای عجیب و سوداگرانه سرمایهگذاری کردیم و خواهشاً مدنظر داشته باشید که سرمایهگذاریهای این چنینی در قیاس با هسته مرکزی تجارت ما ناچیز است، پس نگرانی بابت افت کیفیت خدمات نداشته باشید. آرت لوینسون و من برای مقابله با بالا رفتن سن و بیماریها هیجان زیادی داریم.
چنین مباحثی همه ما را در بر میگیرد، از سختی در تحرک و از دست رفتن چابکی ذهن با افزایش سن تا بیماریهای مخاطرهآمیز که شرایط فیزیکی و احساسی وحشتناکی را سبب میشود و حین اینکه این یک پروژه چندین ساله بلندمدت است، ما باور داریم که در فواصل زمانی معقول قادر خواهیم بود تا پیشرفت خوبی داشته باشیم، با اهداف درست و انسانهای درست.»
گوگل اقدام به برداشتن ریسک بزرگی کرده است و همین باعث شده تا مجله تایم در شماره 30 سپتامبر خود به موشکافی آن بپردازد یا لااقل سعی در انجام چنین کاری کند تا این لحظه، شرکت گوگل جزئیات این شرکت بزرگ را درز نداده است اما احتمال آن میرود که از توانایی پردازش دادهای خود برای مقابله با بیماریهای مربوط به افزایش سن بهره ببرد. منابع نزدیک به پروژه خبر دادهاند که کالیکو با تعداد نیروی اندک شروع به کار خواهد کرد و به تحقیق روی فناوریهای جدید مشغول خواهد شد.
چنین رویکردی ممکن است نتیجههای غیرمحتملی را نتیجه دهد. لری پیج در گفتوگوی اختصاصی با مجله تایم گفته است، آیا انسانها واقعاً روی چیزهای درستی متمرکز شدهاند؟ یکی از چیزهایی که شنیدنش برایم جالبی بود این است که اگر سرطان ریشهکن شود، به متوسط عمر انسانهای کره زمین حدود سه سال افزوده میشود.
همیشه ما به سرطان به عنوان غول بزرگی نگاه میکردیم که تحقق آن منجر به دگرگونی دنیا خواهد شد، اما وقتی یک قدم به عقب بردارید و مجدداً به مشکل نگاه کنید، بله، سرطان موارد غمانگیز زیادی را سبب شده و این خیلی ناراحتکننده است اما در مجموع، درمان آن موفقیت چندان عظیمی برای ما نخواهد بود.
ما روی چیزهای بزرگتری سرمایهگذاری کردهایم. برای من همیشه ناراحتکننده بوده است که چرا شرکتهای بزرگ با داشتن چنین پتانسیل در دسترسی، تنها مشغول انجام یک کار خاص هستند. به گونه ایدهآل، اگر شما نیرو و منابع در دسترس بیشتری داشته باشید، میتوانید کارهای بزرگتری انجام دهید و بالتبع، معماهای متنوعی را حل میکنید. این فلسفه همیشگی من بوده است.
گوگل در ابر ابهام
درباره دره سیلیکون (منطقهای که بسیاری از شرکتهای انفورماتیک جهان در آن جای دارند) به طنز گفته میشود که کارآفرینان و متخصصان آن همیشه روی مشکلاتی متمرکز میشوند که معضل همسنوسالان خود به حساب میآید.
این دلیلی است که برنامهنویسان را تشویق به ارائه ایدههای ناتمام درباره سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی کرده است، سپس با پا به سن گذاشتن و ازدواج، نوبت به طراحی نرمافزارهای خانوادگی میرسد، سرانجام، با سفید شدن تدریجی موی سر، سراغی از مرگ میگیرند، به گونهای کاملاً مشخص، گوگل مسئله مرگ را نخواهد کرد.
اما آنچه در خور توجه است، عزت نفس در پشت ادعای چنین بزرگی است. لری پیج که اطمینان زیاد به موفقیت شرکت کالیکو دارد، میگوید محققان زیستپزشکی روی مسائل غلطی متمرکز شدهاند و شرکتهای سلامت چشماندازهای درستی تعیین نکردهاند. در این خصوص، میزان سرمایهگذاری گوگل هنوز مشخص نیست اما با توجه به هزینههای مؤسسه ملی سلامت و شرکتهای متعدد داروسازی، تخمینها حاکی از آن است که این رقم حدود 30 میلیارد دلار باشد. این اولین باری نیست که گوگل از هسته مرکزی تجاری خود فاصله گرفته است تا در پی ادعای بزرگی سعی در اثبات تواناییهایش کند. این غول جستوجوگر در آخرین تلاش خود سعی در تولید کربن با انرژی صفر در مقیاس عظیم کرد اما اندکی بعد، پس از درک دشواری تولید یک انرژی جدید جایگزین، پا پس کشید. به عقیده متخصصان مجله فناوری دانشگاه MIT، اطلاعات دقیقی در دست نیست که کالیکو یک شرکت بیولوژیکی خواهد بود یا مؤسسه علم کامپیوتر، بنابراین تا این لحظه نمیتوان اظهار نظر قاطعی داشت.
اگر گوگل موفق شود...؟
اکثر انسانهای متأهل به همسرانشان میگویند تنها مرگ میتواند بین ما جدایی بیندازد. عبارتهای این چنینی با امید به زندگی نیم قرن یا اندکی کمتر و بیشتر در کنار عزیزان گفته میشود. الیزابت تایلور در 79 سالی که عمر کرد، هشت بار ازدواج کرد. اگر او زندگی طولانیتری داشت، این عدد مطمئناً بیشتر هم میشد!
اما اگر انسانها بتوانند 150 سال یا حتی بیشتر عمر کنند، به عقیده دانشمندان امریکایی خیلی چیزها فرق خواهد کرد. در حالی که چنین مثالی خلاف قاعده همیشگی و غیرعادی است، به نظر میرسد هر چه فرصت بیشتری در اختیار بشر باشد، این بر عادتهای زندگی زناشویی تأثیر خواهد گذاشت. در سال 1950، سن ازدواج مردان امریکایی 23 سال و زنان 20 سال بود. امروزه با افزایش انتظارات، سن ازدواج مردان به 28 سال و زنان به 26 سال رسیده است. مطمئناً این رقم با پیشرفت در علم پزشکی و بچهدار شدن در سنین بالا افزایش خواهد یافت. توانایی بچهدار شدن در سنین بالا به معنای آن است که بین بچههای یک خانواده دههها فاصله بیفتد. ممکن است در آینده زنی در سن 22 سالگی بچهدار شود و در 62 سالگی بچه دومش را به دنیا بیاورد.
این رابطه سنتی میان خواهر و برادرها را به هم خواهد زد و بیشتر شبیه به رابطه میان عمو یا عمه و برادرزاده خواهد شد. در این صورت، پویایی در محل کار نیز تغییر خواهد کرد. سناریویی را تجسم کنید که در آن یک جوان 25 ساله در کنار پیر 100 سالهای همکاری و رقابت پایاپایی داشته باشد. اختلاف فرهنگی میان این دو کارمند اگر چه زیاد، این به خودی خود موجبات افزایش انعطافپذیری شرکت را بالا خواهد برد. علاوه بر این، هر چقدر انسانها کار و پول بیشتری هزینه کنند، اقتصاد رشد بیشتری را متحمل خواهد شد.در گزارشی که اقتصاددان دانشگاه هاروارد، دیوید بلوم و اقتصاددان دانشگاه کویین، دیوید کانینگ بر اساس یافتههای در دسترس توضیح دادهاند، اگر دو کشور یکسان به همه لحاظ غیر از عنصر امید به زندگی را مقایسه کنیم، متوجه میشویم که درآمد سرانه یک کشور به ازای هر پنج سال امید به زندگی، سالانه حدود 3/0 تا 5/0 درصد افزایش خواهد یافت.
آنها عنوان کردهاند که ممکن است در نگاه اول این اعداد بسیار کوچک به نظر برسند، اما دانستن این موضوع کافی است که بین سالهای 1965 تا 1990 کشورهای جهان به طور متوسط سالانه دو درصد افزایش در درآمد سرانه خود داشتند.عدهای ممکن است در صورت تحقق رؤیای گوگل، نگران انفجار جمعیت باشند. در حالی که این یک عکسالعمل کاملاً منطقی است، متخصصان میگویند در این حالت، گرایشهای افراد نیز تغییرات زیادی خواهد کرد. از تبعات دیگر پروژه کالیکو، از دست رفتن ارزش زمان و درک واقعی لحظات است. باز گفته شده است که در مقابل، افزایش زمان برای در کنار عزیزان و دوستان بودن، فرصتهایی برای خلق نوآوری، کاوش، آموزش و کمک به دیگران غنای زندگی را ارتقا خواهد بخشید، البته در این میان تناقضهایی دیده میشود. آیا عمر بیشتر فرصت در کنار عزیزان بودن را افزایش میدهد، یا به گفته متخصصان امریکایی تنوعطلبی بشر فرصت دید و بازدید را از انسان خواهد گرفت؟
بشر در تاریخ چندین هزار ساله خود همواره آرزوی بزرگ جاودانگی را در سر داشت. سؤال تأملبرانگیز دیگر این است که چرا گوگل که بر اساس دادههای بزرگ و سرویسهای تبلیغاتی آنلاین بنا نهاده شده است، مبالغ هنگفتی را روی پروژهای سرمایهگذاری میکند که مربوط به پیر نشدن میشود؟ که این خود سؤال دیگری را به یدک میکشد: اگر گوگل قدم پیش نمیگذاشت، چه کسی چنین جسارتی را در خود میدید تا برخیزد و بگوید جانتان را به دست ما بسپارید؟ اصلاً آیا گوگل تکیهگاه محکمی است؟ و هزاران سؤال دیگر. تنها باید انتظار کشید.
منابع:
www. Time. com
www. Foxnews. com
مجله فناوری دانشگاه MIT
به هر حال، مسلماً گوگل در تجارت موتورهای جستوجوگر و مهمتر به دلیل سودآوری، در تجارت آنلاین حرفهایی برای گفتن دارد. علاوه بر این، در تجارت ماشینهای بدون سرنشین، عینکهای محاسبهگر، ارائه اینترنت به طریق بالنهای هوایی در مناطق محروم، پروژههای تحقیقاتی روی ماه و چندین حوزه دیگر فعالیت دارد. حال، گوگل در تصمیم عجیبی دیگر Calico را راهاندازی کرده است؛ شرکتی که روی سلامت و به طور خاص سالخوردگی تمرکز خواهد داشت.
آقای پیج در گفتوگوی اختصاصی با مجله تایم گفته است در بعضی صنعتها، یک تا دو دهه زمان میبرد تا ایدهای محقق شود. بحث سلامت مطمئناً یکی از همین صنعتهاست، بنابراین ما باید روی چیزهای مهمی متمرکز شویم تا در 10 یا 20 سال آینده به اهدافمان برسیم. آنچه این شرکت به طور خاص انجام خواهد داد هنوز به روشنی مشخص نیست. تنها میتوان پذیرفت که گوگل در تجزیه و تحلیل و کار با دادههای بزرگ مهارت دارد و احتمال آن میرود که روند تحقیقاتیاش منجر به کشفیات جدیدی در حوزه سلامت شود. شاید هم غیر از این باشد. فارغ از اینها، لری پیج در بیانیهای اعلام کرده است آنچه «کالیکو» در پی آن است به نفع بشریت است. او میگوید بیماری و پا به سن گذاشتن ما و خانواده همه ما را متأثر خواهد کرد و من باور دارم که کالیکو میتواند سطح کیفی میلیونها انسان را ارتقا دهد.
تاریخ بشر پر است از نمونههایی که با به دست آوردن یک چیز، چیز دیگری از بین رفته است. به نظر شما، افزایش طول عمر بشر چه تبعات سوئی میتواند به همراه داشته باشد و اصلاً آیا این امر شدنی است؟
گوگل؛ ثابت قدم در راه رسیدن به هدف خود
18 سپتامبر 2013 - بیانیه لری پیج در گوگل پلاس: «بسیار هیجان زده هستم که شما را با کالیکو آشنا میکنم، شرکتی جدید که روی سلامت و تندرستی تمرکز خواهد کرد و به طور خاص سالخوردگی و بیماریهای مرتبط. کالیکو برگرفته از «شرکت زندگی کالیفرنیا» و نام گونهای گربه است (به دلیل اینکه گربه 9 جان دارد و کالیکو سعی خواهد داشت تا زندگی بشر را گسترش دهد.)
آرت لوینسون، رئیس هیئت مدیره و مدیر مسئول سابق شرکت Genentech و همچنین رئیس هیئت مدیره امروزی اپل، مدیر اجرایی این شرکت خواهد بود. مطمئناً شما خواهید گفت این خیلی متفاوتتر از آن چیزی است که گوگل تا به امروز انجام داده است. همین طور هم است اما همان طوری که بارها گفتهام پتانسیل فوقالعادهای در فناوری برای ارتقای زندگی انسان وجود دارد، بنابراین متعجب نشوید اگر ما در قیاس با فعالیتهای اینترنتی خود، در پروژههای عجیب و سوداگرانه سرمایهگذاری کردیم و خواهشاً مدنظر داشته باشید که سرمایهگذاریهای این چنینی در قیاس با هسته مرکزی تجارت ما ناچیز است، پس نگرانی بابت افت کیفیت خدمات نداشته باشید. آرت لوینسون و من برای مقابله با بالا رفتن سن و بیماریها هیجان زیادی داریم.
چنین مباحثی همه ما را در بر میگیرد، از سختی در تحرک و از دست رفتن چابکی ذهن با افزایش سن تا بیماریهای مخاطرهآمیز که شرایط فیزیکی و احساسی وحشتناکی را سبب میشود و حین اینکه این یک پروژه چندین ساله بلندمدت است، ما باور داریم که در فواصل زمانی معقول قادر خواهیم بود تا پیشرفت خوبی داشته باشیم، با اهداف درست و انسانهای درست.»
گوگل اقدام به برداشتن ریسک بزرگی کرده است و همین باعث شده تا مجله تایم در شماره 30 سپتامبر خود به موشکافی آن بپردازد یا لااقل سعی در انجام چنین کاری کند تا این لحظه، شرکت گوگل جزئیات این شرکت بزرگ را درز نداده است اما احتمال آن میرود که از توانایی پردازش دادهای خود برای مقابله با بیماریهای مربوط به افزایش سن بهره ببرد. منابع نزدیک به پروژه خبر دادهاند که کالیکو با تعداد نیروی اندک شروع به کار خواهد کرد و به تحقیق روی فناوریهای جدید مشغول خواهد شد.
چنین رویکردی ممکن است نتیجههای غیرمحتملی را نتیجه دهد. لری پیج در گفتوگوی اختصاصی با مجله تایم گفته است، آیا انسانها واقعاً روی چیزهای درستی متمرکز شدهاند؟ یکی از چیزهایی که شنیدنش برایم جالبی بود این است که اگر سرطان ریشهکن شود، به متوسط عمر انسانهای کره زمین حدود سه سال افزوده میشود.
همیشه ما به سرطان به عنوان غول بزرگی نگاه میکردیم که تحقق آن منجر به دگرگونی دنیا خواهد شد، اما وقتی یک قدم به عقب بردارید و مجدداً به مشکل نگاه کنید، بله، سرطان موارد غمانگیز زیادی را سبب شده و این خیلی ناراحتکننده است اما در مجموع، درمان آن موفقیت چندان عظیمی برای ما نخواهد بود.
ما روی چیزهای بزرگتری سرمایهگذاری کردهایم. برای من همیشه ناراحتکننده بوده است که چرا شرکتهای بزرگ با داشتن چنین پتانسیل در دسترسی، تنها مشغول انجام یک کار خاص هستند. به گونه ایدهآل، اگر شما نیرو و منابع در دسترس بیشتری داشته باشید، میتوانید کارهای بزرگتری انجام دهید و بالتبع، معماهای متنوعی را حل میکنید. این فلسفه همیشگی من بوده است.
گوگل در ابر ابهام
درباره دره سیلیکون (منطقهای که بسیاری از شرکتهای انفورماتیک جهان در آن جای دارند) به طنز گفته میشود که کارآفرینان و متخصصان آن همیشه روی مشکلاتی متمرکز میشوند که معضل همسنوسالان خود به حساب میآید.
این دلیلی است که برنامهنویسان را تشویق به ارائه ایدههای ناتمام درباره سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی کرده است، سپس با پا به سن گذاشتن و ازدواج، نوبت به طراحی نرمافزارهای خانوادگی میرسد، سرانجام، با سفید شدن تدریجی موی سر، سراغی از مرگ میگیرند، به گونهای کاملاً مشخص، گوگل مسئله مرگ را نخواهد کرد.
اما آنچه در خور توجه است، عزت نفس در پشت ادعای چنین بزرگی است. لری پیج که اطمینان زیاد به موفقیت شرکت کالیکو دارد، میگوید محققان زیستپزشکی روی مسائل غلطی متمرکز شدهاند و شرکتهای سلامت چشماندازهای درستی تعیین نکردهاند. در این خصوص، میزان سرمایهگذاری گوگل هنوز مشخص نیست اما با توجه به هزینههای مؤسسه ملی سلامت و شرکتهای متعدد داروسازی، تخمینها حاکی از آن است که این رقم حدود 30 میلیارد دلار باشد. این اولین باری نیست که گوگل از هسته مرکزی تجاری خود فاصله گرفته است تا در پی ادعای بزرگی سعی در اثبات تواناییهایش کند. این غول جستوجوگر در آخرین تلاش خود سعی در تولید کربن با انرژی صفر در مقیاس عظیم کرد اما اندکی بعد، پس از درک دشواری تولید یک انرژی جدید جایگزین، پا پس کشید. به عقیده متخصصان مجله فناوری دانشگاه MIT، اطلاعات دقیقی در دست نیست که کالیکو یک شرکت بیولوژیکی خواهد بود یا مؤسسه علم کامپیوتر، بنابراین تا این لحظه نمیتوان اظهار نظر قاطعی داشت.
اگر گوگل موفق شود...؟
اکثر انسانهای متأهل به همسرانشان میگویند تنها مرگ میتواند بین ما جدایی بیندازد. عبارتهای این چنینی با امید به زندگی نیم قرن یا اندکی کمتر و بیشتر در کنار عزیزان گفته میشود. الیزابت تایلور در 79 سالی که عمر کرد، هشت بار ازدواج کرد. اگر او زندگی طولانیتری داشت، این عدد مطمئناً بیشتر هم میشد!
اما اگر انسانها بتوانند 150 سال یا حتی بیشتر عمر کنند، به عقیده دانشمندان امریکایی خیلی چیزها فرق خواهد کرد. در حالی که چنین مثالی خلاف قاعده همیشگی و غیرعادی است، به نظر میرسد هر چه فرصت بیشتری در اختیار بشر باشد، این بر عادتهای زندگی زناشویی تأثیر خواهد گذاشت. در سال 1950، سن ازدواج مردان امریکایی 23 سال و زنان 20 سال بود. امروزه با افزایش انتظارات، سن ازدواج مردان به 28 سال و زنان به 26 سال رسیده است. مطمئناً این رقم با پیشرفت در علم پزشکی و بچهدار شدن در سنین بالا افزایش خواهد یافت. توانایی بچهدار شدن در سنین بالا به معنای آن است که بین بچههای یک خانواده دههها فاصله بیفتد. ممکن است در آینده زنی در سن 22 سالگی بچهدار شود و در 62 سالگی بچه دومش را به دنیا بیاورد.
این رابطه سنتی میان خواهر و برادرها را به هم خواهد زد و بیشتر شبیه به رابطه میان عمو یا عمه و برادرزاده خواهد شد. در این صورت، پویایی در محل کار نیز تغییر خواهد کرد. سناریویی را تجسم کنید که در آن یک جوان 25 ساله در کنار پیر 100 سالهای همکاری و رقابت پایاپایی داشته باشد. اختلاف فرهنگی میان این دو کارمند اگر چه زیاد، این به خودی خود موجبات افزایش انعطافپذیری شرکت را بالا خواهد برد. علاوه بر این، هر چقدر انسانها کار و پول بیشتری هزینه کنند، اقتصاد رشد بیشتری را متحمل خواهد شد.در گزارشی که اقتصاددان دانشگاه هاروارد، دیوید بلوم و اقتصاددان دانشگاه کویین، دیوید کانینگ بر اساس یافتههای در دسترس توضیح دادهاند، اگر دو کشور یکسان به همه لحاظ غیر از عنصر امید به زندگی را مقایسه کنیم، متوجه میشویم که درآمد سرانه یک کشور به ازای هر پنج سال امید به زندگی، سالانه حدود 3/0 تا 5/0 درصد افزایش خواهد یافت.
آنها عنوان کردهاند که ممکن است در نگاه اول این اعداد بسیار کوچک به نظر برسند، اما دانستن این موضوع کافی است که بین سالهای 1965 تا 1990 کشورهای جهان به طور متوسط سالانه دو درصد افزایش در درآمد سرانه خود داشتند.عدهای ممکن است در صورت تحقق رؤیای گوگل، نگران انفجار جمعیت باشند. در حالی که این یک عکسالعمل کاملاً منطقی است، متخصصان میگویند در این حالت، گرایشهای افراد نیز تغییرات زیادی خواهد کرد. از تبعات دیگر پروژه کالیکو، از دست رفتن ارزش زمان و درک واقعی لحظات است. باز گفته شده است که در مقابل، افزایش زمان برای در کنار عزیزان و دوستان بودن، فرصتهایی برای خلق نوآوری، کاوش، آموزش و کمک به دیگران غنای زندگی را ارتقا خواهد بخشید، البته در این میان تناقضهایی دیده میشود. آیا عمر بیشتر فرصت در کنار عزیزان بودن را افزایش میدهد، یا به گفته متخصصان امریکایی تنوعطلبی بشر فرصت دید و بازدید را از انسان خواهد گرفت؟
بشر در تاریخ چندین هزار ساله خود همواره آرزوی بزرگ جاودانگی را در سر داشت. سؤال تأملبرانگیز دیگر این است که چرا گوگل که بر اساس دادههای بزرگ و سرویسهای تبلیغاتی آنلاین بنا نهاده شده است، مبالغ هنگفتی را روی پروژهای سرمایهگذاری میکند که مربوط به پیر نشدن میشود؟ که این خود سؤال دیگری را به یدک میکشد: اگر گوگل قدم پیش نمیگذاشت، چه کسی چنین جسارتی را در خود میدید تا برخیزد و بگوید جانتان را به دست ما بسپارید؟ اصلاً آیا گوگل تکیهگاه محکمی است؟ و هزاران سؤال دیگر. تنها باید انتظار کشید.
منابع:
www. Time. com
www. Foxnews. com
مجله فناوری دانشگاه MIT
مطلب بعدی :
ما به شما رأی ندادیم؛ اما...
پیامهای عمومی ارسال شده
+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی