مدیر مؤسسه ندای فطرت گفت: عدهای هر کاری را انجام میدهند و میگویند «دلت پاک باشد»، در حالی که نمیدانند دل ورودی دارد، اگر این ورودی ناپاک شود، دل از بین میرود و دلی که از بین برود، دیگر جایگاه خدا نیست.
هالیوود سبک زندگی را تغییر میدهد
به طور مثال ازدواج آنجلینا جولی و براد پیت جای بسی بحث دارد، اینکه نظام فاسد غرب به جایی رسیده است که باید یک ازدواج ساختگی ایجاد میکرد که بگوید در اینجا خانواده مهم است و خانواده ارزش دارد و چه کسی بالاتر از دو بازیگر معروف و مطرحی که جوانان آمریکایی و جوانهای غربی آنها را قبول دارند، رایزنیهای فراوان صورت گفت که اینها به هم علاقهمند شوند یا اگر علاقهمند نباشند با هم کنار بیایند و زیر یک سقف زندگی کنند و همدیگر را به عنوان یک همسر ایدهآل بپذیرند!
ببینید خود دیپلماسی غربی که آزادی و بیبند و باری را توصیه میکند، تولید عروسک باربی، برتز و عروسکهای دیگر که شخصیتهای کودکان بر اساس آنها رشد میکنند و ممکن است دچار فساد جنسی و فسادهای دیگر اخلاقی شوند، با این وجود غربیها یک خط و مرز قرمز دارند، موقعی که میبینند این خط قرمزها شکسته میشود، برای حل این مسائل اجتماعی فکری میکنند!
در برخی موارد هنرمندان و ورزشکاران کشورمان را با سبک زندگی دینی، یا نمیبینیم یا اگر هم میبینیم بسیار کم هستند و این روش در زندگیشان کمرنگ است، حیا در پوشش آنها را کمتر مشاهده میکنیم، منیّتهایی که در این قشر وجود دارد معمولا زیاد است.
استفاده از هنرمندان و بازیگران برای تحول در سبک زندگی اسلامی
حال ما چگونه میخواهیم جامعه را به سبک زندگی اسلامی و اخلاقی سوق دهیم، با این آرمانهایی که برای جوانان وجود دارد و این آرمانها اوج قله و چشمانداز آن کسانی قرار دارند که فرهنگ سبک زندگی آنها دینی نیست یا اگر هست، آن قدر کم است که به چشم نمیآید.
پس باید پیش از هر کاری سراغ الگوهای جوانان برویم، باید از مؤلفههای فرهنگی شروع کنیم، گاهی اوقات برای درست کردن یک بنیان فرهنگ دهها تا صدها سال طول میکشد، اما میشود ظواهر را درست کرد، با این وجود مردم ریشه دینی درستی دارند، اما ظواهر خراب شده است، این ظواهر تنها با این افراد و شخصیتهایی که در چشم هستند، درست میشود.
راه حلی برای نهادینه کردن حجاب و حیا در جامعه/ پوشش یک قانون اجتماعی است
* پس نقش اقدام سلبی و ایجابی در زمینه سبک زندگی کجاست، به عبارت دیگر روابط آزاد بین دختر و پسر و بدحجابی در جامعه دیده میشود چگونه با اقدام فرهنگی میتوان به اصلاح امور در سبک زندگی پرداخت؟
ـ قبل از اینکه درباره مسئله حجاب برخورد دینی کنیم، چرا در بحث پوشش از الگوی نقطه مقابل مانند فرانسه استفاده نکنیم؟ فرانسه میگوید بحث پوشش یا عدم پوشش یا حدود پوشش یک قانون دارد، چرا برای جوانان جا نینداختیم که شما همه جا ملزم نیستید آن پوشش خاص را رعایت کنید، در مقابل محارم، خانواده و همسر حتی در مجالس زنانه این مقدار پوشش از شما نمیخواهند، در پارک ویژه بانوان این مقدار پوشش از شما خواسته نشده، باید به جوان فهمانده شود که پوشش یک قانون اجتماعی است، هر چند که برخورد سلبی هم لازم دارد و مسائل شرعی هم هست، حلال و حرام در محدوده پوشش قرار میگیرد، اما پوشش پیش از آنکه دینی باشد اجتماعی است، این احکام دینی ناظر بر روابط اجتماعی است.
استفاده از قانون فرانسه در گسترش عفاف و حجاب در اجتماع
چه خوب است که کسانی بتوانند این قانون را به درستی در رسانهها پیگیری کنند، قوه قضائیه هم پیگیر شود و طرحی را آماده کند که یک قانون در مورد پوشش آقایان و بانوان با یک حد و مرزی حداقلی مشخص کنند، مانند آنچه در فرانسه اعمال میشود، بگوییم حجاب یک قانون اجتماعی است، بعد دستورالعمل برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی صادر شود؛ کسی -چه مرد و چه زن- که حداقلهای پوشش را ندارد، حق ندارید سوار وسیلهتان کنید، اگر این کار را انجام دهید، جریمه میشوید!
ممکن است گفته شود که شما به قانون فرانسه ایراد میگیرید! بله قانون فرانسه براساس بیدینی نوشته شده است، حتی اگر بر اساس مسیحیت هم نوشته میشد، مسیحیت حتی پوشیه و نقاب برای زنان را جایز میداند، همچنان که یک راهبه مسیحی بخواهد جایی برود کسی به آن خرده نمیگیرد براساس قانون مسیحیت یک راهبه باید پوشیده باشد، نه راهبه بلکه زنان مسیحی.
اگر قانون مدون داشته باشیم و خوب اجرا شود که خانم و آقا این حداقلها را باید در حجاب داشته باشند و از این طرف مدهای اسلامی و مدهای جذاب و زیبا را عرضه کنیم، میتواند مؤثر باشد.
عزای امام حسین(ع) قرنهاست که توسط مردم اداره میشود/ لزوم فعالیت مردم در مبارزه با بدحجابی
متأسفانه درباره مدل اسلامی بسیار کم خرج شده است، همچنان که همه کشورها قوانین مقابله دارند، قوانین انگیزشی هم دارند، ما پیش از اینکه مقابله کنیم باید شیب منفی نسبت به بدحجابی ایجاد کنیم، باید در این باره کار کنیم که مردم فرهنگ بدحجابی را بد بدانند، این نگاههای بدِ مردم و تذکر مردم باعث میشود فرد بفهمد آن حریم را رعایت نکرده، پس چون نتوانستیم این کار را انجام دهیم و فرهنگ عمومی را در این زمینه گسترش دهیم، موفق نبودهایم.
البته هر کاری که مردمی نشود، موفق نمیشود، دولت چقدر میتواند بودجه خرج کند، ببینید اگر قرار بود عزاداری امام حسین(ع) دولتی باشد باید صدها پیش مفهوم عزاداری از بین میرفت، اما چون عمومی شد و خود مردم استقبال کردند و میدانستند آن چیزی است که خدا میخواهد، عزاداری حسینی(ع) ماندگار شد.
هنگامی اسلام ناب خودش را نشان میدهد...
با این وجود اگر سبک زندگی ما تغییر نکند و دینی نشود، آسیبی میبینیم که از اسلام ناب چیزی باقی نخواهد ماند، اسلام ناب زمانی خودش را نشان میدهد که همه آنچه را دارد بروز و ظهور پیدا کند.
زمانی ماشین دارید که سالم باشد و کار کند، ولی وقتی ماشینی خراب باشد و یک گوشه افتاده باشد و هیچ حرکتی نکند، بعد از 5 دقیقه سوار شدن، دیگر به درد نمیخورد، حتی اگر ماشین مدرن و آخرین سیستم باشد. حتی اگر یک قطعه سر جایش نباشد و درست کار نکند، بعد از مدتی فرد را دلزده میکند و فضای استفاده را از بین میبرد.
چرا بسیاری از افراد جامعه ما نسبت به اسلام خوشبین نیستند، چون اسلام را آن گونه که باید ندیدند و نشناختند یا در عمل مجال ظهور و بروز همه جانبه دین را ندادند، لذا نسبت به بسیاری از آموزهها و اخلاق چون و چرا دارند، اینکه چرا مردان آزادتر هستند را اصلاً نفهمیدند، در حالی که وقتی ارزشها بین زن و مرد تقسیم میشود، آرامش واقعی، باطنی و روانی ایجاد میشود، پس چون فهم صحیحی صورت نگرفته است، برای آنها جذاب نیست، بنابراین میگوید من خدا را دوست دارم، ولی نمیدانم چرا از دینم لذت نمیبرم!
+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی