سفارش تبلیغ
صبا ویژن
aliakbarkhodabakhshi
ارسال شده در یکشنبه 92/6/17 ساعت 4:15 ع توسط علی اکبرخدابخشی

اگر جسدم ناپدید شد افسوس مخورید+عکس

اگر جسد من ناپدید شد افسوس مخورید که جسد هر کجا باشد روز قیامت برانگیخته خواهد شد و اگر تاسفی هست باید بر مظلومیت و ناپدید بودن تربت زهرا سلام الله علیها خورده شود.

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، در روزهایی که شناختن «مرد» در جامعه ایران به راحتی امکان پذیر بود و می‌شد آنها را در خطوط جبهه مشاهده کرد. بودند مردانی که تاثیر قلم آنها فرای فهم بعضی از زمان‌هاست. مانند این نمونه که وصیت نامه طلبه و بسیجی شهید احمد امینی است. او در عملیات والفجر 4 (آبان سال 62) به شهادت رسید.

 

«بسم الله الرحمن الرحیم»

انگیزه‌ای که باعث آمدن من به جبهه شد احساس تکلیف شرعی و اسلامی من بود. اما اینکه چگونه این توفیق نصیب من شد باید بگویم که من لایق چنین سعادتی نبودم و خدا می‌داند که آنچه مرا به جبهه آورد در خواستی بود که در کنار مرقد مطهر حضرت رضا سلام الله علیه از ایشان نمودم و لطف و عنایت آن بزرگوار مرا به اینجا کشید و توسل جستن به ائمه اطهار علیهم السلام. توصیه‌ای است که من به تمام کسانی که خواهان رسیدن به این سعادت هستند و خود را آماده نمی‌بینند می‌نمایم.

اگر جسد من ناپدید شد افسوس مخورید که جسد هر کجا باشد روز قیامت برانگیخته خواهد شد و اگر تاسفی هست باید بر مظلومیت و ناپدید بودن تربت زهرا سلام الله علیهما خورده شود. توصیه می‌کنم شما را و هر آنکس که این وصیت نامه به او می‌رسد اینکه از خدا بترسند و در اعمال خود اخلاص را حفظ کنید و یاد خدا را فراموش نکنید و آگاه باشید که خداوند ناظر بر اعمال شماست و توصیه می‌کنم شما را به پیروی از امام و کوتاهی نکردن اجرای فرامین آن بزرگوار. سعی کنید که اعتقادات خود را در اصول و فروع قوی سازید تا در سختی ها نلغزید.

احمد امینی(امضاء)

امیدوارم در قیامت همه با هم باشیم

 

*پیکر مطهر این شهید پس از 12 سال به آغوش میهن بازگشت و در گلزار شهدای بهشت زهرا تهران در قطعه 44 به خاک سپرده شد.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 151689




      
ارسال شده در یکشنبه 92/6/17 ساعت 4:14 ع توسط علی اکبرخدابخشی
کمتر شنیده هایی از امر مقدس ازدواج

همسردار خواب، برتری دارد بر بی همسرِ روزه گیرِ شب زنده دار!

قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: یکی از مسائلی که دین مبین اسلام بر آن تأکید فراوانی نموده است، بی شک امر ازدواج و تشویق به ازدواج جوانان می باشد، امری که در چند سال اخیر در کشور عزیزمان به سختی و گاهی مواقع به دلیل مشکلات اقتصادی با مشکلات زیادی روی می دهد، و جالب است بدانید که افراد متاهل دارای جایگاه و مقام ویژه ای نسبت به افراد مجرد در نزد پروردگار می باشند و گواه آن روایات متعددی است که در این باره ذکر شده است!

کسانی که از امت پیامبر نیستند
درباره ی جایگاه و اهمیت ازدواج و افرادی که گاه به عمد از ازدواج ممانعت می نمایند رسول خدا (ص) فرموده اند: النکاحُ سُنَتی فَمَن رَغِبَ سُنَتی فَلَیسَ مِنّی؛ ازدواج سنت من است؛ پس هر که از سنت من روی گرداند، از (امت) من نیست. (بحارالانوار، ج100: 220)

دلیل فساد دختران
یکی از مواردی که گاه موجب روی آوردن دختران جوان به گناه و فساد می گردد بی شک عدم ازدواج به موقع می باشد به نحوی که امام رضا (ع) فرموده اند: روزی جبرئیل نزد پیامبر (ص) آمد و فرمود: ای محمد؛ پروردگارت تو را سلام می رساند و می فرماید: دوشیزگان همچون میوه ی روی درخت هستند. میوه چون برسد برای آن دارویی جز چیدن نباشد، وگرنه آفتاب آن را فاسد و باد آن را خراب می کند. دوشیزگان نیز هرگاه به مرحله رشد زنان برسند، آنان را دارویی جز شوهردادن نباشد وگرنه از گمراهی و فساد ایمن نخواهند بود. پس رسول خدا (ص) بر منبر رفت و مردم را جمع کرد و فرمان خداوند عزوجل را به آگاهی آنان رساند. (وسایل الشیعة، ج20: 62)

کسانی که در سایه عرش خدایند
بی شک نقش کسانی که به عنوان واسطه بین دو نفر برای امر ازدواج اقدام می نمایند در نزد خداوند محفوظ می باشد به نحوی که امام کاظم (ع) می فرمایند: سه نفرند که در روزی که سایه ای جزء سایه عرش خداوند نیست، در سایه عرش خداوند، و آن ها عبارتند از: مردی که برادر مسلمان خود را زن دهد، به او خدمت کند و رازدار او باشد. (وسایل الشیعة، ج20: 45)

ناله ی شیطان از ازدواج جوانان!
بنا بر روایات متعدد ازدواج نمودن در سنین جوانی و اندکی بعد از بلوغ جسمی باعث فرد از روی آوردن به انحرافات می گردد به نحوی که حضرت محمد (ص) در این باره فرموده اند: هیچ جوانی نیست که در دوره ی جوانی خود ازدواج کند، مگر آن که شیطانِ او فریاد برآورد که: وای بر او، وای بر او! دو سوم دینش را از گزند من حفظ کرد. بنابراین انسان باید برای حفظ یک سوم دیگر، تقوای خدا را در پیش گیرد. (مستدرک الوسایل، ج14: 149)

ازدواج و دیدار خدا
بی شک افرادی که به امر خداوند عمل نموده و ازدواج نموده اند دارای امتیازاتی می باشند به نحوی که رسول خدا حضرت محمد (ص) فرموده اند: مَن أَحَبَ أَن یَلقی اللهُ طاهِراً مُطَهَراً فَلیَلقَه بِزوجَة؛ هر که دوست دارد که پاک و پاکیزه خداوند را دیدار کند، با داشتن همسر به دیدارش برود. (وسایل الشیعة، ج20: 18)

تاثیر ازدواج بر ثواب عبادت
درباره ی تاثیری که ازدواج بر اعمال حسنه ی انسان ها می گذارد از امام صادق (ع) نقل شده است که ایشان فرموده اند: رَکعتانِ یُصلیهِما المُتزَوَجُ اَفضَلَ مِن سَبعینَ رَکعَةً یُصلیها أَعزَب؛ دو رکعت نمازی که فرد همسردار می خواند، بهتر از هفتاد رکعت نمازی است که فرد بی همسر بخواند (الکافی، ج5: 328)، و همچنین حضرت محمد (ص) می فرمایند: المُتزَوِج النائِم اَفضَلَ عِنداللهِ مِن الصائِمِ القائِمِ العَزَبِ؛ فردی که دارای همسر می باشد و در خواب است، نزد خداوند فضیلت دارد بر بی همسرِ روزه گیرِ شب زنده دار. (مستدرک الوسائیل، ج14: 155؛ گنجینه معارف، ج2: 29- 30)

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 151382




      
ارسال شده در یکشنبه 92/6/17 ساعت 4:14 ع توسط علی اکبرخدابخشی

افشای پشت پرده گرانی کالاهای اساسی/یارانه کالاهای اساسی به جیب افراد خاص رفته‌است

از تیر ماه سال گذشته تا کنون با اولویت‌بندی‌ها و ایجاد سه نرخ ارز در بازار قیمت کالاها به شدت افزایش یافت. این موضوع حتی کالاهای اساسی که با نرخ آزاد وارد می‌شود را نیز شامل شد و این درحالی است که علی رغم اختصاص ارز 1226 تومانی به واردات کالاهای اساسی و دارو شاهد افزایش قیمت آنها تا چند برابر بوده‌ایم

به گزارش قدس آنلاین مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ی چگونگی روند واردات کالاهای اساسی طی هفته‌های اخیر بیان کرد: روند واردات کالا به کشور از یکسال و نیم پیش تاکنون بی‌نظمی شدیدی را تجربه کرده است. از تیرماه سال گذشته که موضوع اولویت‌بندی کالاها مطرح شد روند نامنظمی در واردات کشور به وجود آمد.

وی ادامه داد: سود مباشرین شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیبانی امور دام بین سه تا 11 درصد است و وارد‌کنندگان بخش خصوصی در ازای واردات کالا برای این دو شرکت از آنها سود مباشربودن خود را دریافت می‌کنند.

مابه‌التفاوت نرخ ارز 1226 تومانی و مبادله‌ای قیمت کالاها را تغییر نمی‌دهد

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که با توجه به مقرراتی که در قانون بودجه وجود دارد، چنین گرانی با توجه به تک نرخی شدن ارز در کشور نباید به وجود آید، خاطر نشان کرد: عملا پرداخت مابه‌التفاوت ارز 1226 تومانی و مبادله‌ای باعث می‌شود که در قیمت کالاها هیچ تغییری ایجاد نشود، اما فضای روانی جامعه به نحوی است که حتی به محض اعلام چنین تصمیماتی بازار دچار شوک می‌شود.

وی تصریح کرد: نظیر این اتفاق را بارها در بازار‌های برخی کالاها نظیر روغن، برنج و گوشت شاهد بوده‌ایم.

حریری با بیان این‌که از نظر من عقلانیت سیاسی بر عقلانیت اقتصادی غالب شده است، تاکید کرد: البته به دولت فعلی حق می‌دهیم که خسارت تصمیم‌گیری‌های دولت قبلی را پرداخت نکند. به‌طور مثال براساس حکم مجلس در قانون بودجه باید در ابتدای سال جاری سوخت گران می‌شد، ولی این قانون را دولت قبلی اجرا نکرد و اگر دولت فعلی بخواهد آن را اجرایی کند باید هزینه‌های اجتماعی آن را به گردن گیرد.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران افزود: در مواقعی نظیر هدفمندی یارانه‌ها، پرداخت نقدی یارانه‌ها، گران‌شدن قیمت حامل‌های انرژی و مسکن مهر که از دولت قبلی به دولت فعلی به ارث رسیده باید در دو دوره‌ 100 روزه تصمیم‌گیری‌ها را به نحوی اتخاذ کرد که شرایط تغییر نکرده و تبعات اجتماعی جدیدی به وجود نیاید.

وی با تاکید بر این‌که آنچه که به عنوان نظر تیم اقتصادی دولت یازدهم، شعارها و نظریاتی که از سوی دولتمردان مطرح می‌شود، نشان می‌دهد نظرات آنها با آنچه که امروز در حال اجرا است مغایرت دارد، تصریح کرد: به‌طور مثال دولتمردان می‌دانستند که نقدینگی که به سمت مسکن مهر حرکت کرده است و بدون شک باید تصمیم‌گیری‌های جدیدی در این زمینه شود.

بنا بر اظهارات وی، در مورد پرداخت نقدی یارانه‌ها به همه مردم که موضوع هدفمندسازی را زیر سوال می‌برد قطعا طیب‌نیا باید به عنوان یک اقتصاد‌دان ضد تورم که به آثار تورمی این طرح آگاهی دارد باید به مقابله با آن برخیزد ولی این طور به نظر می‌آید که این سیاست‌ها و سایر سیاست‌هایی که از دولت قبلی آغاز شده به ناچار باید ادامه پیدا کند.

حریری ادامه داد: دولت جدید باید برای مردم شفاف کند که چه اتفاقاتی براساس سیاست‌های دولت قبل رخ داد و به دلیل همان تصمیمات تا چه میزان قدرت خرید مردم کاهش یافت.

وی با بیان این‌که موضوع چند نرخی‌شدن ارز نیز ارثیه‌ای است که از دولت دهم به دولت یازدهم رسیده است، تصریح کرد: تغییر سیاست‌ها در حال حاضر قطعا تبعات اجتماعی خواهد داشت، مگر این‌که با ادامه‌ی همین روند به دنبال ایجاد آرامش در بازار بوده و با جلوگیری از افزایش نرخ کالاهای اساسی تا پایان سال بازار را آرام کرده و سپس با ابزار‌های اقتصادی و تعاریف درست به طرف یکسان‌سازی نرخ ارز حرکت کنیم.

دسترسی به ارز 1226 تومانی ایجاد رانت کرده‌ است

به گفته رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران دسترسی به ارز 1226 تومانی همیشه فضای اقتصاد را مستعد ایجاد رانت می‌کند. ارز 1226 تومانی به معنای دسترسی به نرخ ارز ویژه‌ است و این نرخ ویژه می‌تواند فضا را مستعد ایجاد فساد اقتصادی کند.

حریری با تاکید بر این‌که زمانی که نرخ ارز در بازار آزاد بیش از 3000 تومان است دلیل ندارد عده‌ای به ارز 2500 تومانی دسترسی داشته باشند، بیان کرد: این فاصله 600 تا 700 تومانی بین ارز مبادله‌ای و ارز بازار آزاد به معنای سود 30 درصدی است و این خود فسادآور است.

وی گفت: ارز باید در کوتاه‌مدت تک نرخی شود. پس از پایان یافتن این دو برنامه‌ اضطراری 100 روزه باید سیاست‌های جدید را اتخاذ کرد. البته در طول این برنامه‌ها نیز باید رفته‌رفته جهت نرخ ارز تک‌نرخی شدن را به بازار نشان دهد.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که به‌طور قطع نباید تا پایان سال 1392 هیچ تنشی به مردم، بازار و اقتصاد وارد شود، تصریح کرد: تنها در فضای آرامش در بازار عرضه و تقاضا است که می‌توان سیاست‌های اقتصادی درست را اجرایی کرد.

حریری با تاکید بر این‌که وارد‌کنندگان بخش خصوصی که کالای خود را با ارز 1226 تومانی وارد می‌کنند نحوه توزیع کالا‌های وارد‌شده آنان در سیستم توزیع از سوی شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیبانی امور دام تعیین می‌شود، بیان کرد: ولی وارد‌کنندگانی که کالاهای خود را با ارز مبادله‌ای وارد می‌کنند نحوه‌ی توزیع کالاهای آنها خارج از شمول این دو شرکت است و نظارت دولتی بر کالاهای وارد شده از سوی آنها وجود ندارد.

مردم یارانه‌ها را در سفره‌های خود حس نمی‌کنند

وی تصریح کرد: وارد‌کننده‌ای که کالای خود را با ارز مبادله‌ای وارد می‌کند به‌طور قطع کالاهای خود را با قیمت بالاتری از این ارز در بازار توزیع می‌کند. نتیجه‌ی پرداخت تمام سوبسید‌های ارزی را مردم در سفره‌های خود احساس نمی‌کنند، بدین معنی که از تیرماه سال قبل که ارز سه نرخی شد نسبت به قبل‌تر که تمامی کالاها با ارز 1100 تومان وارد می‌شد معدل رشد نرخ ارز بیش از سه برابر نبوده است.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در این باره ادامه داد: از زمانی که ارز سه نرخی شد، سه نرخ برای کالاها در کشور به وجود آمد ولی آیا قیمت کالاهای اساسی نظیر روغن، برنج و حتی لبنیات نیز در حدود سه برابر گران شده است!؟ خیر. قیمت تمامی این کالاها بیش از سه برابر افزایش یافته است.

حریری با تاکید بر این‌که این در حالی است که تمامی کالاهای اساسی با ارز مرجع وارد شده است، بیان کرد: اگر این کالاها با ارز 1226 تومانی وارد شده باید نسبت به ارز 1100 تومانی تنها 20 درصد افزایش قیمت داشته باشد یا با دلار مبادله‌ای وارد شده که باید در حدود 210 درصد گران شود، ولی مجموع قیمت این کالاها در بازار نشان می‌دهد که افزایش قیمت کالاهای اساسی بسیار بیشتر از افزایش نرخ ارز حتی در بازار آزاد بوده است.

یارانه کالاهای اساسی به جیب افراد خاص رفته‌است

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران افزود: تمام یارانه‌هایی که از زمان واردات یک کالا تا رساندن آن به دست مردم پرداخت شده به جیب یکسری افراد خاص رفته است و مصرف‌کننده سودی از آنها نبرده است. در مقطعی که گوشت با دلار 1100 تومانی وارد شد مردم گوشت را در بازار براساس نرخ ارز 2500 تومانی خریداری می‌کردند و در زمانی که گندم با ارز 1226 تومانی وارد می‌شد، محصولات حاصل از گندم به غیر از نان با قیمت بسیار بالاتری از این نرخ ارز به دست مردم می‌رسید.

قیمت لبنیات از سال پیش تاکنون نزدیک به دو برابر شده است

وی با بیان این‌که قیمت لبنیات از سال پیش تاکنون نزدیک به دو برابر افزایش یافته است، تصریح کرد: این در صورتی است که هیچ وقت نهاده‌های دامی با ارز 1226 تومان وارد نشده است اما در جریان توزیع از زمانی که کالا وارد گمرک می‌شود و پس از آن به دست شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیبانی امور دام و در نهایت به دست مصرف‌کننده می‌رسد، فرآیندی را طی می‌کند که با قیمت ارز 1226 تومانی سازگار نیست.

حریری گفت: به‌طور قطع علوفه کالایی نیست که مستقیما به دست مردم برسد، بلکه در فرآیند تولید گوشت و محصولات لبنیانی مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالی که این کالاها به هیچ وجه با ارزی به قیمت 1226 تومانی وارد نشده‌اند، چرا قیمت نهایی کالاهای ساخته شده از آن تا این میزان افزایش داشته است.

رانت‌خواری در جریان توزیع کالا

به گفته رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران این پروسه نشان‌دهنده‌ی این است که سود‌های بادآورده‌ای در جهت توزیع کالا به دست مصر‌ف‌کننده به جیب افراد خاص می‌رود. این موضوع الزاما بدین معنا نیست که وارد‌کننده متخلف است، بلکه یکی از افرادی که در جریان توزیع کالا در داخل هستند بیش از وارد‌کننده امکان رانت‌خواری را دارند.

وی بیان کرد: در مورد گوشت، مرغ، نهاده‌های دامی، روغن، برنج و همه کالاهای اساسی از زمان واردات تا رسیدن کالا به دست مصرف‌کننده باید مورد رصد قرار گیرد. در تیرماه سال گذشته قیمت برنج در حدود هزار تومان بود ولی در حال حاضر قیمت آن به بیش از 3000 تومان رسیده است و این به معنی افزایش سه برابری قیمت این کالا است.

حریری با بیان این‌که حتی با فرض عدم واردات برنج با ارز 1226 تومانی چنین افزایش قیمتی منطقی نیست، خاطر نشان کرد: حتی واردات این کالا با ارز آزاد نیز چنین افزایش قیمتی را شامل نمی‌شود. منفعت واردات برنجی که همیشه با ارز مرجع و مبادله‌ای وارد شده ولی بر اساس ارز بازار آزاد به دست مصرف‌کننده رسیده به جیب چه کسانی می‌رود؟!

شرکت بازرگانی دولتی عملکرد خود را شفاف کند

وی اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی باید پاسخ‌گو باشد که تمامی کالاهای اساسی که با ارز مرجع 1226 تومانی وارد کرده است را با چه قیمتی در بازار توزیع می‌کند. این شرکت زمانی که کالاهای اساسی را با ارز1226 تومانی وارد کرده هیچ زمان براساس همان نرخ در بین مردم توزیع نکرده است.

او با تاکید بر هیچ زمان مابه‌التفاوتی برای کالاهای اساسی پرداخت نشده است و اگر هم پرداخت شده منفعت آن به جیب عده‌ ای خاص رفته است، اظهار کرد: وارد‌کننده کالا را با ارز 1226 تومانی وارد کرده و به دست شرکت بازرگانی دولتی رسانده است و این شرکت کالا را توزیع کرده و ریال آن را از مصرف‌کننده دریافت کرده است. هیچ‌کس نمی‌داند که این شرکت کالا را با چه قیمتی به عمده‌فروشان فروخته است.

شرکت بازرگانی دولتی کالاهای اساسی را با ارز 1226 تومانی به مصرف‌کننده نرسانده‌ است

حریری با بیان این‌که هیچ زمانی شرکت بازرگانی دولتی کالایی را که با ارز 1226 تومانی وارد کرد را با همان نرخ ارز به دست مصرف‌کنندگان نرساند، گفت: از این‌رو مقدار زیادی سود توسط این شرکت جمع‌آوری شد و لازم است بررسی شود که این سود‌ها در کجا هزینه شده و به دست چه کسانی رسیده است.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران درباره واردات دارو و علت افزایش قیمت آن در بازار توضیح داد: قیمت داروی برخی از بیماری‌های خاص در بازار سه تا چهار برابر افزایش یافته است. به‌طور مثال نسخه‌ای که بیش از این تا دو میلیون تومان تهیه می‌شد اکنون قیمت آن به هشت میلیون تومان رسیده است. مگر غیر این است که هیچ زمان دارو غیر از ارز 1226 تومانی وارد نشده است. حتی اگر دارو با ارز بازار آزاد هم وارد می‌شد نباید چنین افزایش قیمتی را شامل می‌شد.

حریری در پایان با تاکید بر این‌که کسانی که این فضا را به وجود آوردند باید پاسخ‌گو باشند، بیان کرد: مردم به همین دلایل به مدیران قبلی نه گفته و مدیران جدید را انتخاب کردند. کسانی که سرپوش بر روی این موارد می‌گذارند باید به مردم جواب دهند زیرا بازی با جان و سلامتی مردم خیانت بزرگی است.

 

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 151584




      

 

بکارگیری نیرو‌های مساله‌دار به بهانه فروش نفت

اخیرا فردی که حدود 8 سال پیش به دلیل تخلفات متعدد از وزارت نفت کناره گرفته بود، به این وزارتخانه بازگشته و در جلسات سطح بالای مالی و بین‌المللی آن شرکت می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی خبرها حکایت از آن دارد که تیم جدید وزارت نفت به بهانه تلاش برای افزایش فروش نفت در صدد بکارگیری برخی نیروهای به شدت مساله‌دار در این وزارتخانه است، چنانکه گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد اخیرا فردی به نام «س.م.ه.» که حدود 8 سال پیش به دلیل تخلفات متعدد از وزارت نفت کناره گرفته بود، به این وزارتخانه بازگشته و در جلسات سطح بالای مالی و بین‌المللی آن شرکت می‌کند.

وی که در میان کارکنان نفت به عنوان کارپرداز اصلی «م.ه» معروف است یکی از دلالان اصلی پرونده کرسنت بوده و در سال 88 هم نقش قابل توجهی در کمک به جریان فتنه ایفا کرده است.

کارشناسان معتقدند در حالی که دولت محترم با شعار اعتدال بر سر کار آمده و با توجه به اینکه مساله درآمدهای نفتی اکنون یکی از مسائل مرتبط با امینت ملی کشور است استفاده از چنین افرادی نشانگر فاصله گرفتن عمیق با شعار اعتدال و ایجاد ریسک در یکی از حیاتی‌ترین مسائل امنیت ملی کشور است.

انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: 151688




      
ارسال شده در یکشنبه 92/6/17 ساعت 4:4 ع توسط علی اکبرخدابخشی
نسخه چاپیارسال به دوستان
پرسش و پاسخ دینی
مذهب بوعلی چه بود/ چرا پور سینا ایرانی است

در شیعه بودن ابن سینا تردیدی نیست بلکه بحث در این است که آیا او شیعه امامی بوده است یا اسماعیلی یا زیدی؟

خبرگزاری فارس: مذهب بوعلی چه بود/ چرا پور سینا ایرانی است

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به ابوعلی سینا و ابن سینا، فیلسوف بزرگ اسلام است. وی کتابهای زیادی تالیف کرده که مهمترین و مشهورترین آنها کتاب «شفا» (شامل طبیعیات، ریاضیات و الهیات)، «اشارات و تنبیهات» و «قانون» (در باره علم طب و پزشکی) است.

یکی از سوالاتی که همواره درباره ابن سینا، پرسیده می‌شود این است که ابن سینا چه مذهبی داشت؟ شیعه بود یا سنی؟ همچنین ایرانی بود یا افغانی؟ چرا که در زندگی‌نامه ابن سینا آمده است که وی در روستایی نزدیک شهر بخارا به دنیا آمد و در همدان مدفون است.

مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه علمیه قم در یادداشتی این دو سوال را پاسخ گفته است.

شیعه یا سنی بودن ابوعلی سینا

اگر چه اهمیت شیخ ابو علی سینا از جهات مذهبی او نیست، چه این که دین او قطعا اسلام است و از مفاخر مسلمانان بلکه همه جهانیان و انسانیت است و نباید در این‌باره حساس بود و به علت شیعه یا سنی بودن، مطالب ارزشمند وی را کنار گذاشت اما می‌توان گفت که مدارک موجود، شیعی بودن او را تأیید می‌کنند.

دلایل عمده بر شیعی بودن شیخ الرئیس، بو علی سینا عبارتند از:

1. در برخی منابع اهل سنت صریحا گفته شده است که پدر ابن سینا به اسماعیلیان علاقه‌مند بوده و در محافل و مجالس آنها حضور می‌یافت و پسرش را نیز با خود می‌برد. [1]

و بعید می‌نماید که پدر و پسری شیعی نباشد ولی به طور مداوم به مجالس شیعیان (شیعیان اسماعیلی) رفت و آمد داشته باشند.

2. اینکه علاوه بر مقالات و نوشته‌های فردی در مورد ابو علی سینا و مذهب وی، شیخ علی بن فضل الله جیلانی فومنی در تشیع اثنا عشری ابو علی سینا کتابی نوشته و اسم آن را «فی اثبات ان الشیخ الرئیس من المسلمین و من اکابر علماء الامامیه الاثنی عشریه» گذاشته است.

این کتاب در تاریخ 1062 هجری قمری تألیف شده و نسخه خطی آن در کتابخانه ملک به شماره 46555 موجود است.

3. خود شیخ در کتاب شفاء می‌نویسد: جانشین برگزیدن این مدبر (پیامبر) یا به نص است یا به اجماع و لیکن این کار به نص صواب‌تر است. [2]

واضح است که این قول با عقیده شیعه و موقعیت مذهبی و سیاسی تشیع سازگار است؛ زیرا اهل سنت در این باب، به بیعت و اختیار و انتخاب رفته‌اند اما ابن سینا به نظر امامیه تاکید دارد؛ این دلیل خوبی به شیعه امامی بودن وی است.

بنابراین در شیعه بودن ابن سینا تردیدی نیست بلکه بحث در این است که آیا وی شیعه اسماعیلی یا امامی و یا زیدی بوده است؟

4. آنچه در منابع رجالی و تاریخی شیعه و اهل سنت گزارش شده، حاکی از این است که ابن سینا را به عنوان یک دانشمند شیعی اسماعیلی شناخته‌اند؛ چنانچه علامه سید محسن امین، ابن سینا را به عنوان شیعی اسماعیلی شناخته است. [3]

اما در جای دیگر با مولف مجالس المومنین یعنی قاضی نورالله شوشتری هم رأی شده و ابن سینا را یک عالم شیعی امامی معرفی کرده است به این دلیل که ابن سینا در مباحث امامت و خلافت و جانشینی پیامبر (ص) قائل به انتخاب از سوی پیامبر (یعنی نص) است. [4]

5. نتیجه اینکه علی بن فضل الله جیلانی درباره عقیده ابن سینا کتابی نوشته و در آن کوشیده با توجه و تامل درآثارش به عقاید و تفکرات ابن سینا، ابن سینا یک شیعی داوزده امامی است نه اسماعیلی و....، دلیل عمده او نیز همان نظر ابن سینا در باب نص در امامت امام علی ـ علیه‌السلام ـ می‌باشد. [5]

جیلانی پس از تحقیقات به ذکر شواهدی از کلمات ابن سینا دست می‌یازد تا خواننده را آگاه کند [6] که عقیده شیخ الرئیس موافق عقیده امامیه است، هم در نص و انتخاب توسط پیامبر (ص) و هم در عصمت امام که هیچ یک از فرقه‌های اسلامی از این نظر موافق شیعه نیستند؛ و چون ابن سینا به این امور اعتقاد دارد و آنها را در آثار خود منعکس داده است؛ پس حکم به شیعه بودن قطعی و امامی بودنش احتمالی است. [7]

ایرانی، افغانی یا ازبکی بودن ابوعلی سینا

در طول تاریخ برخی از انسان‌ها از لحاظ نبوغ علمی و خدمت به بشریت به جایی رسیده‌‌اند که به تمام ملتها تعلق دارند. چنین شخصیت‌هایی در واقع فراملیتی محسوب می‌‌شوند.‌

اکثر دانشمندان خدمتگزار و مخترعین از چنین جایگاهی برخوردارند، لذا وابستگی به سرزمین خاصی چندان نقشی در درخشندگی آنها ندارد، فرهیختگان جهان، چونان خورشیدند که از نور آنها همه بهره‌‌مند هستند. لذا هرگز نمی‌‌‌شود این گونه انسانها را در یک نقطه خاص محدود کرد، بلکه برای تمام بشریت تعلق دارند.

ابوعلی سینا نیز یکی از فرهیختگان بشری است که از لحاظ علمی در تمام دنیا شهرت دارد و از علم او تمام دنیا بهره جسته‌‌اند.

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا در روستای افشنه واقع در حوالی بخارا در حدود ماه صفر 370 هجری مطابق اوت 980 میلادی به دنیا آمد، پدرش از کارمندان عالی رتبه حکومت سامانیان بود.

او طفلی بود که به طور خارق‌العاده زودرس شد و مجموعه کامل علوم و فنون زمان را که عبارت بود از صرف و نحو و هندسه و طبیعیات و طب و قضا و علوم دینی فرا گرفت.

در هفده سالگی به اندازه‌‌ای شهرت داشت که از طرف شاهزاده سامانی، نوح بن منصور فراخوانده شد.

در سن هجده سالگی تقریبا به همه علوم زمان آشنا شده بود و در تمام آنها مهارت داشت و مطالعات عمیق می‌‌نمود. مسافرت می‌کرد، امّا هیچ وقت این ایرانی ماوراء النهری از حدود اقلیم ایران پای بیرون ننهاد، در اوایل عمر مدتی در گرگان اقامت گزید و در آن دیار با همکاری و دوستی شاهزاده ابومحمد شیرازی قانون را نوشت، مدتی در ری اقامت گزید. سپس به قزوین، همدان و اصفهان رفت و از آنجا دوباره به همدان بازگشت و به سال 428، در 58 سالگی و در حوالی همدان درگذشت. [8]

چنان که گذشت محل تولد ابن سینا روستای افشنه در نزدیکی بخارا بوده است، مادرش از اهالی آن روستا بوده و پدرش از بلخ به بخارا آمده بود.

شهر بخارا یکی از شهرهای مهم ماوراء النهر قدیم و سرزمین بزرگ سغذ بوده [9] که قسمتی از خاک ایران محسوب می‌‌شد.

شهر بلخ مرکز برخی از حکومت‌‌های ایران و مرکز نشر علوم و معارف ایرانی و اسلامی و پایتخت دولت سامانی به شمار می‌‌رفت، در عصر حاضر این شهر قسمتی از خاک جمهوری افغانستان محسوب می‌‌‌شود. [10]

بنابراین هرگز نمی‌‌توان گفت ابن سینا افغانی بوده است، بلکه ابن سینا بر اساس تصریح و اجماع مورخین، ایرانی می‌‌باشد، اگر چه آن روز افغانستانی وجود نداشت که ما او را افغانی بدانیم، بلکه تمام این مناطق و اغلب جمهوری‌‌های آسیای میانه قسمتی از خاک ایران محسوب می‌‌شدند که اکثر آنها در دوره قاجار از ایران به زور استعمارگران جدا شدند [11] و مدت زمان زیادی نمی‌‌شود که ایران تجزیه شده است.

لذا هرگز نمی‌‌توان ابن سینا را غیر ایرانی دانست، خصوصاً افغانی، چون بخارا فعلا قسمتی از خاک ازبکستان است نه افغانستان، و ابن سینا در دوره‌‌ای زندگی می‌‌کرد که ایران بزرگ، شامل تمام این جمهوری‌‌ها می‌‌شد.

‌چه از نگاه عقلی و عرفی و چه از نظر منابع تاریخی و نیز از نظر دانشمندان و فلاسفه بزرگ، ایرانی بودن او امری مسلم و بدون تردید است. مدفن ابوعلی سینا نیز در مرکز ایران و در شهر همدان واقع شده است.

منابع

[1]. دایرة المعارف تشیع، ج1، مدخل ابن سینا؛ ذهبی، سیراعلام النبلاء، بیروت، موسسه الرسالة،1413ق، ج17، ص531.

[2]. ابوعلی سینا، کتاب الشفاء، الالهیات، تهران، 1303ق، ص454.

[3]. امین، سید محسن، اعیان الشیعه، بیروت، دارالتعارف، 1406ق، ج1، ص124.

[4]. همان، ج1، ص159 و ج6، ص72.

[5]. حسینی، جلالی، سید محمد حسین،فهرس التراث، قم، دلیل ما، 1422هـ ج1، ص488.

[6]. ر.ک جیلانی، علی بن فضل الله، توفیق التطبیق، داراحیاء الکتب العربیه، 1373ش، ص53 ـ 58.

[7]. همان، ص96 و 97.

[8] . کربن، هانری، تاریخ فلسفه اسلامی، ترجمه اسدالله بشیری، تهران، امیرکبیر، چاپ چهارم، 1371، ص 228.

[9] . لستریخ، جغرافیای تاریخی، ترجمه محمود عرفان، تهران، علمی فرهنگی، چاپ چهارم، 1373، ص489، و فرهنگ معین، بخش اعلام؛ و رزاقی، ابوالقاسم، شناسایی علمای اسلام، تهران، انتشارات اوج، 63، ص 264.

[10] . محمدی، مینا، جغرافیای کامل کشورهای جهان، تهران، چاپ اول، 1372، ص8.

[11] . چنان که می‌‌دانید در دوره قاجار و پهلوی عهدنامه‌‌های ننگین بین ایران و کشورهای استعماری بسته شد مانند عهدنامه گلستان و ترکمانچای که طی آن قسمت‌‌هایی از خاک ایران جدا شد و در قلمرو خاک روسیه در آمد و هم چنین افغانستان نیز قسمتی از خاک ایران بود که در این دوره از ایران جدا شد. همچنان که در زمان رضاشاه بخشی از بلوچستان و ... از ایران جدا شد.





      
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
پیامهای عمومی ارسال شده

+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی


Online User