بهداشت کاربردی
نوع و روش غذا خوردن از مسائل ساده و ظریف درمان و پیشگیری از بیماریهاست، بهترین اوقات شبانهروز برای اکل و شرب، صبح و شب است (یعنی ساعات اولیه و آخریه روز) میوهجات قبل از غذا میل میشود. و ترک انواع میوهها و غذاهای فصل جائز نیست، چون اگر به مقدار کم از هر غذائی مصرف شود هرگز ایجاد بیماری نخواهد کرد. به علاوه جلوگیری از اشتهای طبیعی هم جائز نیست. حتی سیر شدن با میوة مورد علاقه و طبع شفاست.
رژیم غذائی که امام رضا7 پیشنهاد فرمودهاند: رژیم غذایی یک در میان است بدین معنا که اگر امروز ظهر غذا خورده میشود فردا ظهر از خوردن غذا پرهیز شود.
در بیماران مبتلا به انگل در فصلهای گرم اضافه کردن سرکة طبیعی به غذا مفید است.
مصرف سیب با پوست برای یبوست و بدون پوست آن برای اسهال حتی از نوع مقاوم آن به مدت 24 – 48 ساعت مفید است.
هر عضوی از بدن که دچار درد و ناراحتی باشد اکل همان عضو از گوسفند برایش مفید است. گوشت گاو بسیار مضر و در روایات به بیماری زا بودن آن اشاره شده است.
جهت بیماریهای تنفسی از غذاهائی مثل شلغم، بخور تخم گشنیز و از پیاز برای تأمین ویتامین ث و در خونریزی لثهها از پرتقال و نارنج و سماق استفاده میشود.
- اقدامات پیشگیرانه و درمانی در رابطه با پوست، مو و ناخن:
1- استحمام 2- کوتاه کردن مو و ناخن 3- حنا گذاشتن سر و ریش 4- تراشیدن مو (اطفال) 5- حنا گرفتن تمام بدن 6- حجامت (به طور مکرر) 7- وضو 8 – پاشویه با آب سرد بعد از حمام 9- آب سرد زدن به سر در هنگام خشم 10- روغن مالی بدن.
- اقدامات پیشگیرانه و درمانی گوش و حلق و بینی:
1- استنشاق (مخصوصاً گل نرگس) 2- خودداری از درمان زکام 3- عطسه (با مصرف انفیه) 4- استشمام بوی اسفند و کندر 5- مصرف مداوم عطر گل محمدی و گلاب 6- بوییدن به 7- استماع موسیقی.
- · اقدامات پیشگیرانه و درمانی چشم:
1- نگاه به قرآن 2- تماشای مناظر سبز 3- تماشای آب روان 4- تماشای زیبائیها 5- سرمه کشیدن (بین زن و مرد فرقی نمیکند البته هنگام خواب) چون سرمه در روز زیبائی و در شب شفاست. 6- رؤیت آئینه در هنگام عصبانیت و قبل از خروج از منزل 7- گریه شبانه 8- مطالعه نکردن بعد از غذا و هنگام غروب 9- تماشای آسمان.
- · اقدامات پیشگیرانه و درمانی دستگاه گوارشی:
1- مصرف نمک قبل و بعد از غذا 2- مسواک 3- مصرف سرکه با غذا 4- خوردن غذا با دست 5- شستشوی دستها قبل و بعداز غذا 6- راه رفتن بعد از غذای شب 7- آب نخوردن مابین غذا 8- آرام نوشیدن آن 9- در شب نشسته آب خوردن 10- استراحت بعد از غذای روز 11- مصرف سیاهدانه و پیاز و سیب (ناشتا) 12- خوردن آب باران در ماه اردیبهشت 13- خوردن آب زمزم 14- مصرف عسل، خرما، انار، زیتون، خرفه، و شیرگاو و پرهیز از مصرف گوشت گاو
گیاهان مؤثر برای سلامت دستگاه گوارش: 1- تخم شربتی 2- تخم بالنگو 3- تخم ریحان اسپرزه و داروهای ملین برای جلوگیری از خراشهای احتمالی رودهها مناسب است.
زیره یکی از داروهای مقوی دستگاه گوارش است. رسول مکرم9میفرمایند: زیره معده را تقویت میکند، بلغم را زائل میسازد و از رعشه و لرزش جلوگیری مینماید. سماق با هر غذایی میل شود تأثیر شایانی در بهبودی بیماریهای رودهای دارد.
- درمان دردهای پراکنده در سطح شکم: زنیان، بادیان، زیره، تخم کرفس، همه را نرم کوبیده ودر 250 گرم عسل مخلوط نمائید روزی 4 قاشق مرباخوری میل شود.
- نسخهای برای بیماران مبتلا به ترشح و خارش رحمی: 1- ریشه انجبار (30 گرم) 2- عود الصلیب (10 گرم) بابونه (5 گرم) زیره کرمانی (5 گرم) به مدت 5 روز این مقدار دارو صبح و عصر جوشانده و میل شود.
- برای کم کردن شیر مادر باید خوردنیها را کم کرده و در عوض از کاهو ، عدس، سرکه، آبلیمو، آب سماق و سداب استفاده شود. خوردن ریحان کوهی قاطع شیر مادر است.
ضماد کنجد بر سینهها، و ضماد نعنای کوبیده، ضماد باقلا، تخم خیار و تخم شربتی به صورت ضماد خشک کنندة سریع شیر مادر است.
اگر 15 گرم زیره را با آب و سرکه نرم کوبیده و به مدت سه روز ضماد کنند پستانها سفت شده و کوچک میمانند. کوبیدة برگ به و سیب برای سفت شدن سینهها به کار میرود.
- برای بزرگ شدن سینهها: 10 گرم دارچین، 10 گرم دار فلفل، و 10 گرم بادیان را نرم کوبیده در کرة گاو حل کرد مرتباً سینهها را ماساژ دهند.
بسم الله الرحمن الرحیم طبع انسانها بسته به نوع آب و هوای محل زندگی و رژیم غذائی موجود (عادات غذائی) به چهار دسته تقسیم میشود که هر یک به دو قسم منقسم میگردد: ابتدا 4 گروه اصلی عبارتند از: 1- دموی 2- سوداوی 3- بلغمی 4- صفراوی که هر یک از این 4 قسم به دو گروه تر و خشک تقسیم میشوند. ابتدا شرح حال صفراویها و درمانهای موجود: اما درمان این عارضه در افراد بالغ طبق روایات معصومین: با سه روش انجام میشود که عبارتند از: 1- قی 2- تنقیه 3- حجامت که در کنار این سه روش درمانی پرهیز از موارد صفرازا مثل شیر گاو و هم توصیه میشود. ضمن اینکه در بین غذاهای معمول مردم از نخود به عنوان صفرا بر (یعنی ضد صفرا) نام برده میشود. در خون حاصل از حجامت افراد صفراوی خون کمرنگ با میزان گلبول قرمز بسیار پائین در اولین لیوان خونگیر شده مشاهده میشود. چون در روایات و کتب طب سنتی از صفرا به عنوان سم خون نام برده شده است، پونه (سبزی یا عرق آن) در رفع این عارضه بسیار مفید و کارساز خواهد بود. در یک انسان عادی و سالم میزان صفرا یک درصد باید باشد. افراد با مزاج دم معمولاً مشکلات جنسی دارند که باز بهترین درمان برای آنها حجامت و در صورت لزوم تجویز و ضماد و روغنهای سرد مثل روغن آفتابگردان (نباتی) میتواند در درمان آنها مؤثر باشد. به طور کلی پوست و مو بهترین و راحتترین راه برای شناخت مزاج افراد است و موی تیره و خشن نشانة فردی با مزاج گرم و موی روشن و نازک (لخت) نشانة فردی با مزاج سرد است. [دم و صفرا گرم هستند، سودا و بلغم سرد هستند] . افراد بلغمی علاوه بر پوست و موی روشن و شفاف دچار چاقی شکمی و مقداری هم چاقی از ناحیة پهلو میباشند که البته با تعدیل بلغم خود و روی آوردن به مصرف موادی که گرم و خشک هستند مثل خرما و زیره و اسپند و... میتوانند از چاق شدن مفرط جلوگیری به عمل آورند و با مصرف مواد مسهل و تخلیه روده و معده از چاقی خود بکاهند. افراد بلغمی غالباً از نفخ معده و سردی سر دل رنج میبرند که میتوانند با تجویز پزشک معالج، با ترک سردیها و مصرف گرمیجات به سلامت معده و به طور کلی سلامت جسم خود کمک کنند، چون بر مبنای طب یونان [که طب اسلام هم تا حدودی برگرفته از طب یونان است] و قدمتی بالغ بر 4000 سال دارد منشأ تمام بیماریها در معده نهان است و با سلامتی معده تمام امراضی از بدن دفع خواهد شد. (طب اسلامی خون + معده را منشأ سلامتی و بیماری میداند) در مناطبع طب اسلامی از یبوست [به عنوان یکی از امراض معده] به ام الامراض تعبیر شده است و لذا یک طبیب حاذق قبل از اینکه توصیه به حجامت به عنوان درمان خونی داشته باشد به تجویز مسهل و تخلیة معدة بیمار توجه میکند که در منابع طبی، روشهای قی و تنقیه پیشنهاد شده است. (میزان بلغم در انسان سالم یک درصد است). پس عدس و جگر هم باید به میزان معمولی مصرف شده و از افراط و تفریط پرهیز شود چه اینکه عامل سکته اعم از قلبی و مغزی، غلظت خون و به تبع آن انسداد عروق و نهایتاً سکت یا همان سکته خواهد بود. برای تعدیل سودا از مواد اسیدی مثل سرکه، لیمو، ترشیجات استفاده میشود و اینکه از حضرت علی7 توصیه به مصرف سرکه انگبین (سرکه+عسل) شده به خاطر این است که با عسل سردی سرکه رفع شده و از ایجاد عوارضی با منشأ سردی که در قسمتهای قبل گذشت پرهیز شود. (میزان سودا در انسان سالم 49 درصد میباشد).
با سلام من خواستم درد دلی داشته باشم در مورد اسراف وهدر رفت پول بیت المال در ورزش خصوصاً فوتبال ایران.
جدیداً پول هنگفتی از طریق آقای هدایتی جهت بازگشت خلعتبری به پرسپولیس به یک تیم اماراتی داده شد.اولاً آیا هیچ معلوم هست آقای هدایتی چنین پول هایی رو از کجا آورده!؟ثانیاً بهتر نیست کل فوتبال مون رو تعطیل کنیم ؟
آخه خیلی حرص در آره ادبیات آقای رویانیان وشیرینی خود شیرین که نگو!!!!از اونجایی که رویانیان قمی هستش شاید شیرینی هم از محله هایی مث چال کاظم وچاله خر کشون قمه که اینقدر بی ادبانه و بی نزاکت با همه بحث میکنه وای که مردم من از این همه بی اخلاقی تو فوتبال.
مسی با اون مسی بودنش میره با شیمون پرز قاتل صهیونیست توپ میزنه که معلومه انتخاب هر سالش به دلایل غیر فوتبالیه.....
+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی